понеделник, 6 декември 2021 г.

Дакота Джонсън


Дакота Д
жонсън е американска актриса и модел, носителка на „Златен глобус“.  Тя става известна с ролята на Анастейжа Стийл във филма от 2015 г. „Петдесет нюанса сиво“, адаптация на едноименния роман на Е. Л. Джеймс.

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Тя е типичното момиче от Тексас – руса и със сини очи, тя е копие на майка си - Мелани Грифит, Дон Джонсън е нейн баща. Актьорството й е в кръвта. Майка й е носителка на Златен Глобус, а баща й е звездата от "Маями Вайс". През 2006 г. тя стана първото дете, печелили Мис Златен глобус. Всяка година титлата Мис Златен глобус традиционно отива при детето на знаменитост (обикновено момиче). Нейната майка също е имала честта да спечели същата награда през 1975. През 1999 г. на 9 годишна възраст, тя прави своя дебют в "Crazy in Alabama", където тя и нейната полусестра Стела Бандерас, играят дъщери на истинската си майка. Филмът е режисиран от втория баща на Дакота - Антонио Бандерас.


 
Тя е била запалена танцьорка като дете. Освен това се е интересува от моделство, когато е била на 12, след като е участвала във фотосесия с други деца на известни личности за Teen Vogue. При напускане на училище, тя подписва с IMG models и е била снимана в кампании за Mango и е участвала в кампанията "Rising Star" за австралийската модна марка Wish през 2011. През 2012 г. Дакота Джонсън играе главната роля в сериала „Бен и Кейт“.

Дакота Джонсън обича да разхожда кучето си - Цепелин и да е сред природата. Нейните приятели включват Райли Киоу (внучката на Елвис Пресли), Парис Хилтън, модела Тони Гарн, Рира Ора, Стела Маккартни, Джейми Кинг и Мери-Кейт Олсен.
Дакота наистина е искала да играе главната роля в Петдесет нюанса сиво. Тя е умолявала мениджъра си да й помогне да вземе ролята. Секс сцените в Петдесет нюанса сиво няма да си й първите. Тя вече се е преструвала, че прави секс с Джейсън Сийгъл в The Five-Year Engagement и е играла секс приятелката на Джъстин Тимбърлейк в The Social Network (късметлийка). През 2015 г. тя е избрана да участва в Chloe and Theo, Black Mass (заедно с Бенедикт Къмбърбач и Сиена Милър), и във филма Splash (с Ралф Файнс и Тилда Суинтън).


Няма коментари:

Публикуване на коментар