четвъртък, 15 юли 2021 г.

Брус Уйлис



Брус Уйлис е роден 19 март 1955г.в Американска военна база в Западна Германия. Като малък Брус е заеквал, но този говорен дефект изчеснал с годините. След завършването на университета той е работил няколко различни работи и е свирил на хармоника в местна блус банда. Първата му роля е била в продукацията  „Котка на горещ ламаринен покрив”, която поражда любовта му към актьорската професия. Уйлис прекарва много време в Ню Йорк, опитвайки се да пробие като актьор и  най-накарая успява да пробие през 1984г. с главна роля в “Fool for Love”. След което заминава за Лос Аджелис, където го избират между 3000 кандидата за ролята на детектив в романтичната комедия “Moonlighting” с участието на Сибил Шепърд. Официялният му филмов дебют на голям екран е бил  във филма „Сляпа среща” партнор Ким Бейсинджър.

През 1989г. идва голямата му роля в пъвата част на култовия филм „Умирай трудно” Популярноста която придобива го вкара в Холивудската  „звезна листа”. Следват ролите в „ Виж, кой говори”, „ Виж, кой говори2”(1990г.) и втората част на „Умирай трудно”, „Цвят на нощ”(1994г.), „Четри стаи”(1995г.) , „ 12 Маймуни”(1995г.).

През 1998г. репотацията на Брус Уйлис като екшан герои се затвърждава с кино хита „Армагедон”.  През същата година се разрвежда с Деми Мур с която са били женени 1987-1998г.и имат три деца. Но най-гениалната му роля е детски психолог в „Шесто чувство”


Няма коментари:

Публикуване на коментар