петък, 1 юли 2022 г.

Джесика Алба



Джесика Мари Алба е американска актриса родена на 28 април 1981г. Едни от най-интересните и роли са в ‘Sin City’ и Фантастичната четворка’. Родният й град е Помона, Калифорния. Алба е израства в едно голямо семейство, където до шеснайсет годишна възраст живее с родителите си, силно вярващи католици, брат си Джошула и нейните баба и дядо. Нейният интерес към актьорството започнал още от пет годишна възраст. На дванайсет години се записва на курс по актьорско майсторство и само девет месеца след това подписва договор с агент.

Първата поява на Джесика във филм била през 1994г., последвана от участия в телевизионни реклами, шоу програ, сериали и филми. През 1998г. участва в два епизода на популярният телевизионен сериал Beverly Hills 90210, в ролята на Лиан. Истиската изява на Алба в Холивуд започва през 1999г. когато тя се появява в ролята на ученика от снобарска гимназия в романтичната комедия с учатието на Дрю Баримор ‘Never Been Kissed’ и с главната женска роля в комедийният филм на ужасите ‘Idle Hands’. Нейната голяма първа роля е в научно-фантастиче н сериал ‘Dark Angel’, където тя била избрана между 1200 кандидати. Ролята й била на генетично модифициран супер войник, а серийте се вартяли за два сезона до 2002г. За същият този сериал тя е номинирана за наградата Златен глобус. След  2002година някой от най-забележителните й роли са на танцьорка в ‘Honey’, на екзотичната Нанси Калахан в ‘Sin City’ и на жената от ‘Фантастичната четворка’

В личният си живот Алба е била сгодена за Майкъл Уедърли, нейн колега от сериала ‘Dark Angel’, но връската им продължила само една година. От януари 2005г. Джесика излиза с Кеш Уорън, асистент-режисиьор от ‘Фантастичната четворка’.

Любопитно:

В класацията за ‘101 Sexiest Bodies’ Алба заема третото място изпреварена само от Брад Пит на второ място и Анжелина Джоли на първо.

Образът на Алба е бил използван в компютърната игра Need for Speed: Most Wanted.

Джесика има няколко интересни татуировки по тялото си.
Списание Playboy я бявява за една от 25-те най-секси звезди и я поставя на корицата си за месец март 2006г

Няма коментари:

Публикуване на коментар