неделя, 3 юли 2022 г.

Джесика Симсън



Джесика Ан Симпсън е родена на 10 юли 1980 в Абилен, Тексас. В момента тя е поп певица, но реално кариерата й стартира през края на 90-те години с участието й в шоу програма на известната музикална телевизия MTV. Джесика е реализирала своя колекция от козметични продукти, както и е участвала във филмови продукции.

Малката Джесика отрасва в Ричардсън, предградие на Далас, Тексас. Тя има по-малка сестра, Ашли, която подобно на кака си стартира собствена музикална кариера през 2004г. Джесика започва да пее още на дванайсет години в хора на Баптиската църква. На същата възраст прави неуспешен опит да се включи в шоуто “The New Mickey Mouse Club”, което е дало старт в кариерите на много други известни изпълнители. Докато учела в гимназия в Ричардсън, Джесика записала първият си албум с Христиански песни. Официалната реализация на този албум така и не се състояла, но тъй като Джесика взела участие в турне с Кърк Франклин, отново на Христианска тематика, тя и баща й успявали да продадат по някое копие след изпълнението й на сцената. По този начин случайно с копие на нейния албум се сдобил и Томи Мотола от Columbia Records. Той веднага съзрял в Джесика бъдеща звезда и й предложил контракт. Така в края на 1999г. Джесика записва и издава и първият си албум “Sweet Kisses”. В класацийте на САЩ албумът достига до 25-та позиция, а в Британските чартове се вмества в първите 40. Все пак дебютният й албум е обявен за успешен особено след реализирането на два милиона продадени копия в Щатите. Пърият й сингъл “I Wanna Love You For Ever” се изстрелва до Top 5 на класацийте в САЩ. Вторият албум на Джесика излиза през лятото на 2001 и носи името “Irresistible”. Що се отнася до класацийте, албумът се нарежда на далеч по-челни позиций от първият й, но по продажби е по-слаб. И до ден днешен той е все още само на път да получи титлата златен албум.

На 26 октомври 2002г. Джесика Симпсън се омъжва за Ник Лейчи. Именно тогава тя обявява на света, че е запазила девствеността си до своята първа брачна нощ и реално е влизала в интимни взаимоотношения само със съпруга си.

Лятото на 2003г. Джесика издава и третият си албум, наречен “In This Skin”. Излизайки на пазара албумът показал изключително слаб успех, но след издаването му като специална версия за колекционери през пролетта на 2004 популярността му скача, както и съответно позицийте му в различните музикални чартове. Хитър и успешен ход. През това време популярен става и най-успешният дори и до днес сингъл на певицата “With You”. В края на същата година Симпсън издава и коледния си албум “ReJoyce: The Christmas Album”. Дефакто заглавието му е посветено на нейната баба Джойс (Joyce), чиято помощ е била безценна при издаването на първият й албум с христианските песни от детските й години. Албумът постига среден успех в продажбите си.

През лятото на 2005г. Джесика снима първият си сериозен филм. Лентата е със заглавие “The Dukes of Hazzard”. Към саундтрака му присъства и нейно парче, “These Boots Are Made for Walkin’”. Песента веднага става много популярна и обичана от феновете й. Ноември месец същата година Симпсън и съпругът й официално се разделят. Следва развод на 16 декември 2005г., на който Джесика заявява в съда, че причината за тяхната раздяла са ‘пълните различия’ по между им.

На 16 май 2006г. е определена дата за излизане на поредният й албум, наречен “And the Band Played On”. Освен това в момента Джесика снима и вторият си филм в Ню Мексико. Заглавието му е “Employee of the Month” и е с участието на Дейн Куук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар