четвъртък, 18 юни 2020 г.

Анджелина Джоли



Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975г в Лос Анджелис в актьорско семейство. Баща и е известният актьор Джон Войт, а нейна майка е актрисата Марджелин Бертранд. Скоро след раждането на малката Анджелина родителите и се развеждат и тя отраства заедно с майка си, пътувайки из много и различни места. Едва завършила училище, Анджелина започва своята кариера като модел и е принудена за кратко време да живее на места из целия свят като Лондон, Ню Йорк и родният и Лос Анджелис. Актьорската и кариера започва в Ню Йорк, където тя записва висше в New York University  и подобно на други известни филмови звезди първата и роля е на театрална сцена. В 1993г и предлагат малка роля за филма “Cyborg 2”, която роля отваря вратите към голямото кино за Джоли. Следва 1995г и нейната известна роля в първата част на превърналия се в хит филм “Hackers”. Именно с този филм Анджелина поема по пътя на славата и в последствие на снимачната площадка на “Trainspotting”, тя се запознава с първият си съпруг Джони Лий Милър, с когото обаче бързо се развжда Кариерата на Анджелина Джоли поема стремглаво към върха. През 1997г тя печели ‘Златен глобус’ за телевизионния филм “George Wallace” и номинация ‘Еми’ за ролята и в “Gia”.През 2000г Анджелина се омъжва за Били Боб Торнтън, известен с краткотрайните си връзки и е твърдо решена, че това е мъжът на нейният живот и че този брак ще трае вечно.Самата тя променя непрекъснато външния си вид, за да поддържа жив интереса на съпруга си и да остане последната, макар и пета госпожа Тортън. Но уви, през юли 2002 те се развеждат. Причината е, че бракът им главоломно се разпаднал след като осиновили дете. През 2005г. излиза на яве силното приятелство между Анджелина Джоли и Брад Пит, появило се по време на филма ‘Mr. & Mrs. Smith’. Медийте веднага ги обявяват за двойка, което те отричат, заради все още не свършилият развод между Пит и Анистън. Разводът приключва през октмври месец 2005.  Още докато тече развода Пит започва да се среща с Джоли. Тези срещи той официално обявил, като приятелски. Придружил Джоли до Етиопия, за да приберат осиновената й дъщеря Захара, после два пъти посещават Пакистан като посланници на Unicef в подкрепа на жертвите на земетресения.
През декември месец 2005г. Пит обявява желанието си да осинови официално двете деца на Джоли, Мадокс и Захара. Януари 2006г. Калифорнийският съд легализира това. Отново януари 2006г. излиза новината, че Анджелина Джоли е бременна от Брад Пит.
 Факти от живота на Анджелина:
  • Устните на актрисата са нейна запазена марка, подобно на Лив Тайлър, за което Анджелина благодари изцяло на баща си
  • Нейна мания са татуировките, които са в много голям брой по цялото и тяло
  • Колекционира също и всякакви хладни оръжия
  • Първоначално името и е било Анджелина Джоли Войт, но след развода на родителите и, тя запазва само Джоли за нейна фамилия
  • В началото на 2006-та година, Джоли анонсира новината, че чака дете от Брад Пит, който в края на предходната година осинови другите й две деца.
  • На 27.05.2006г. вечерта в Намибия Анджелина роди момиченце с името Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. Името Shiloh може да бъде открито в Библията и значи ‘носител на мир’.
 Големите роли на Анджелина:
  • Hackers” – 1995
  • Girl Interrupted” – 2000, за който филм получава награда за най-добра поддържаща роля
  • Gone In Sixty Seconds” – 2000
  • “Lara Croft: Tomb Raider” – 2001, “Lara Croft Tomb Raider: Cradle Of Love” – 2003
  • “Alexander” – 2004 
  • Mr. & Mrs. Smith" – 2005

Няма коментари:

Публикуване на коментар