четвъртък, 18 юни 2020 г.

Салма Хайек



Салма Хайек е широко уважавана в Мексико, като първата акриса пробила в Холивудското кино. Там се прочува с горещото си присъствие и поразителните си тъмни очи. Сапунената звезда, като каквато е известна в Мексико, решава да замине за Лос Анджелис. Нейн откривател е Робърт Родригес, които през1995 г. и предлага глваната роля  във филма „Деспрерадо”. С нея Салма пробива  в Холивуд, като сексапилна и очарователна актриса.

Нейната майка е испанка, а баща й е с ливански произход, Хайек е родена  във Веракрус, Мексико на 2 септември 1966. Отглеждана в набожно католическо семейство, тя учи в пансион до навършване на 12 години. До седемнайсет годишна възраст тя живее в Хюстън (Тексас). След което се мести в Мексико. Там Салма е студентка, но се разочарова от семейството си и решава да се посвети на кариерата си като актриса. Участва в местна театрална продукция, след което се мести в телевизията, където полувава звезната си роля в сапунен сериал „Тереса”. Сериалът жъне невероятен успех и Хайек се превръща в любимка на местните жители. След време обаче тя решава, че сериалът не си струва и заминава за Лос Анжелис да търси ново развитие на кариерата си.

За няколко години Хайек учи англиски и актьорско майсторсво при Стела Адлер. Салма Хайек получава първата си подържаща роля във филма „Mi Vida Loca” през 1993г. След време тя се запознава с Робърт Родригес. Родригес харесва Салма и й предла да участва във филма  “Desperado” през 1995г. и е продължение на „El Mariachi”. Във филма участва още и звездата Антонио Бандерас.

За огромно съжаление на Хайек бъдещият филм с нейно участие на Джордж Клуни пропада, въпреки очакванията. През 1998г. се занимава с разнообразни дейности и през 1999г. получава роля в най –преуспелият филм „Wild Wild West” където си партнира с Уйл Смит. През 2000 г. Салма Хайек снима комедията  „Chain of Fools”. През 2002 получава роля във филма „Фрида” където критиците я определят като елегантна и грациозна и така тя печели „Оскар”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар