понеделник, 11 декември 2017 г.

Глория Естефан - началото


Глория Естефан е родена на 1 септември 1957 г. в Хавана, Куба. Дъщеря е на Жозе и Глория Фахардо. Семейство Фахардо бяга в Маями, Флорида, в резултат на кубинската революция и се заселва там. Скоро след като се премества в САЩ, бащата на Глория се присъединява към американската армия и воюва във Виетнамската война. Баща й се разболява след завръщането си от Виетнам и Глория помага на майка си, да се грижат за него. Майка й работи като учител.
Глория Естефан завършва колеж през 1979 г. с бакалавърска степен по психология, с втора специалност френски език от Университета на Маями. Докато учи в университета, тя работи като английски, испански и френски преводач на Летище –Маями в митническо управление, поради езиковите си способности.

Глория се запознава с легендата, Емилио Естефан, през 1976 г. По-късно тя разказва: "Той беше първият и единствен приятел." Тя и Емилио се женят на 2 септември 1978 г. Те имат син, Найб роден на 2 септември 1980 г. и дъщеря, Емили Мари роден на 05 декември 1994. Семейството живее в Маями Бийч, Флорида. На 5 юни 2010  Найб се женени за Лара Копола в задния двор на мега имение на родителите си.  На 21 юни 2012 г., се ражда и първата внучка на Глория Естефан и е кръстена Саша Ардженто Естефан Копола .

Кариерата на Глория Естефан започва през 1977 г. в ‘Miami Sound Machine’ със записи  и озвучаване  на различни албуми. Първият албум на Глория Естефан от 1977 г. е озаглавена ‘Renacer’ и е с две различни корици. Тя става част от групата ‘Audiofon’, бандата подписва договор с CBS International и пусна няколко албума. През 1978 популярноста нараства както в Съединените щати, така и по света, групата продължава записването и издаването на различни песни.

През 1984 г., Miami Sound Machine издават албум ‘Epic’, който съдържа денс хит "Dr. Beat", както и баладата "I Need Your Love". Следва албума ‘Primitive през 1985 г. дава ход на три нови хита достигнали до Топ 10 на ‘Billboard Hot 100’: "Conga" (САЩ # 10), "Words Get in the Way" (US # 5) и "Bad Boy "(US # 8) стават хитове в САЩ и по целия свят. "Words Get in the Way" достигна номер 1 в US Hot Adult Съвременни Tracks диаграма, се установява, че групата може да изпълнява поп балади като успешно като танцови мелодии. Песента "Hot Summer Nights" също е бил създаден през тази година и е част от филма Top Gun.

Техният следващ албум, през 1987 ‘Let It Loose’, става мулти-платинен, с три милиона продадени копия само в САЩ. В него са включени следните хитове: "Anything for You" (# 1 Hot 100), "1-2-3" (# 3 Hot 100), "Betcha Say That" (# 36 Hot 100), "Rhythm е Gonna Get Можете "(# 5 Hot 100) и "Can't Stay Away from You" (# 6 Hot 100). През същата година, Глория променя името на групата на Gloria Estefan и Miami Sound Machine.

През 1988 г., след като в световен мащаб успеха на сингъл "Anything for You"дава и име на албум, който става първи в UK # 1 албум на групата, се продава в над един милион копия. Това е най-продавания албум на годината в Холандия, останал като # 1 в продължение на 22 седмици. Албумът също  е приет добре в Австралия и Канада, Глория Естефан е приета със статут на суперзвезда.

В края на 1989 г. тя издава своя най-продаваният албум до този момент ‘Imported’. Той включва хит синглите  "Don't Wanna Lose You" (на Billboard Hot 100 # 1 хит), "Here We Are", "Cuts Both Ways" и "Get on Your Feet". Докато е на турне за представяне на новия си албум ‘Cuts Both Ways’ на 20 март 1990 г. близо до Скрантън, Пенсилвания, Глория Естефан е ранена и получава фрактура на гръбначния стълб, когато по време на снежна буря, камион се врязва в автобуса им. Тя е отведена в медицинският център на Общността и на следващия ден е транспортиран с хеликоптер в Ню Йорк, където хирурзи в болницата за ставни заболявания, имплантират два титанови пръта, за да се стабилизират гръбначния й стълб. Рехабилитация й изисква почти една година на интензивна физическа терапия и един от нейните коментари от този период е "имаше моменти, когато болката беше толкова силна, че съм се молила да бях в безсъзнание", но тя постига пълно възстановяване. 
Изсточник на информация: http://en.wikipedia.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар