понеделник, 12 септември 2022 г.

Брад Пит


Брад Пит (Уйлиам Брадли Пит) е роден на 18 декември 1963г. в Оклахома. Родителите му, Бил Пит и Джейн Пит, са с английски и ирландски произход. Той, брат му Дъг Пит и сестра му Джули Пит израстват в Спрингфийлд, Мисури. В гимназията Брат Пит бил запален по спорта, участия в различни училищни дискусии и училищният оркестър. Той записва журналистика в университета в Мисури. Два курса преди дипломирането си Пит решава да опита късмета си в Холивуд.

Преди да придобие какъвто и да е успех като актьор, Брад Пит се е издържал работейки като шофьор, носач на мебели и маскиран талисман в ресторантьорска верига. В края на 80-те Пит започва да играе роли в сериали излъчвани в праймтайма, като ‘Далас’, ‘Другият свят’ и др. Напрактика първата му сериозна роля във филм била през1988г. в ‘Тъмната страна на слънцето’, но филма излиза през 1998г.

През 1991г. Брад Пит най-накрая реализира своя голям успех с филма ‘Телма и Луиз’. Бил е номиниран за награда на Академията за поддържаща роля за изпълнението му в ‘Дванайсет маймуни’(1995г.). През същата година списание ‘Empire’ го поставя сред 25-те най-секси звезди във филмовата история. Освен това Пит два пъти е бил обявяван за най-секси мъж от списание ‘People’. Той е единственият получил тази титла два пъти. Брад Пит постоянно присъства в класациите за най-секси мъж по цял свят.

През 1997г. Пит реализира филма ‘Седем години в Тибет’. Този филм описва Китайската инвазия в Тибет и предизвиква бурната подкрепа на Тибетски националисти. Резултатът е, че Брад  Пит получава забрана да стъпва на Китайска територия до края на живота си. През 1999г. Брад Пит взема участие в култовият филм ‘Боен клуб’. Следват множество успешни заглавия като ‘Mr. & Mrs. Smith’, за който се говори, че е причината за раздялата му с Дженифър Анистън.

Личен живот. Пит е имал дълга връзка с актриста Гуйнет Полтроу. Сгодяват се през декември 1996г., но се разделят през юли 1997г. На практика през цялата им връзка вниманието на таблоидите е насочено към голи снимки на двамата направени от папараци.

Брад Пит се жени за актрисата Денифър Анистън на 29 юли 2000г. Новината за тяхната раздяла се появява на 7 януари 2005г. и се потвърждава от официалният развод през март месец същата година. Излизат слухове, че бракът им се е разпаднал, заради отказа на Анистън да има деца от Пит, което тя отрича публично. Тя обявява, че тяхните лични причини за сключване на брак не били напълно искрени и тяхният личен и публичен живот не би могъл да издържи повече на всичките лъжи. В последствие излиза на яве силното приятелство между Анджелина Джоли и Брад Пит, появило се по време на филма ‘Mr. & Mrs. Smith’. Медийте веднага ги обявяват за двойка, което те отричат, заради все още не свършилият развод между Пит и Анистън. Разводът приключва през октмври месец 2005.

Докато течал развода Пит започнал да се среща с Джоли. Тези срещи той официално обявил, като приятелски. Придружил Джоли до Етиопия, за да приберат осиновената й дъщеря Захара., после два пъти посещават Пакистан като посланници на UNICEF в подкрепа на жертвите на земетресения.

През декември месец 2005г. Пит обявява желанието си да осинови официално двете деца на Джоли, Мадокс и Захара. Януари 2006г. Калифорнийският съд легализира това. Отново януари 2006г. излиза новината, че Анджелина Джоли е бременна от Брад Пит.



Няма коментари:

Публикуване на коментар