петък, 15 януари 2021 г.

Еротичните филми преди Педесет нюанса сиво

 Любовникът/ The Lover


Любовникът (на френски: L'Amant) е драматичен филм от 1992 г., продуциран от Клод Бери и режисиран от Жан-Жак Ано.  Базиран на полуавтобиографичния роман от 1984 г. на Маргарит Дюрас, филмът описва незаконната афера между тийнейджърка френско момиче и богат китайски мъж през 1929 г., Френски Индокитай.  В сценария, написан от Annaud и Gérard Brach, 15-годишният протагонист е изобразен от актрисата Джейн Марч, която навърши осемнадесет малко след началото на снимките.  Нейният любовник е изобразен от актьора Тони Льонг Ка-фай.

Основните герои са известни само като Младото момиче и китайският мъж.  Събитията се провеждат във Виетнам.  Дъщерята на горчиво, страшно, засегнато от бедността френско семейство, живеещо в селски район, момичето е хубава мадама, която носи стара ленена рокля и федора и боядисва устните си в яркочервено, когато е извън полезрението на майка си.  Нейната слабоволна, овдовела майка е учителка на местните деца.  Има насилен, по-голям брат за пушене на опиум и плах по-малък брат.  Момичето е самотник, но отличник, който мечтае да бъде писател.

Дива орхидея/Wild Orchid


„Дива орхидея“ е американски еротичен филм от 1989 г., режисиран от Залман Кинг, с участието на Мики Рурк, Каре Отис, Жаклин Бисет, Брус Гринууд и Асумпта Серна.

Емили Рийд пътува до Ню Йорк, за да интервюира в адвокатска кантора, която й предлага работа, ако на следващата сутрин отлети за Рио де Жанейро. Емили се съгласява и се запознава с Клаудия Денис, един от топ мениджърите на фирмата. Те пристигат в Рио, за да финализират покупката на хотел, но Клавдия трябва да отлети до Буенос Айрес, за да се срещне със собственика. Клавдия инструктира Емили да покрие срещата си тази вечер. Датата е заможен мъж на име Джеймс Уилър. Те вечерят, придружени от телохранителите на Джеймс.

Джеймс интригува Емили; той е тих и задава лични въпроси, без да е взискателен или груб. След вечеря те присъстват на уличен карнавал; Емили си тръгва след маскиран мъж, който изглежда сякаш Джеймс се опитва да я съблазни

Има и малко известно продължение „Дива орхидея II: Нюанси на синьото“ излиза през 1991 година.



Дневникът на една нимфоманка

„Дневникът на една нимфоманка“ (на испански: Diario de una ninfómana) е испански еротичен драматичен филм от 2008 г., режисиран от Кристиан Молина с участието на Белен Фабра и Леонардо Сбараглия. 

Вал (Белен Фабра) е млада жена от средната класа със силно желание за секс. Тя си спомня, че е загубила девствеността си, когато е била на 15 години със своя съученик Едуар. Въпреки че не е усетила нищо за първи път, тя иска да прави секс отново и моли Едуар да прави секс с нея още сто пъти.  След това тя продължава да има няколко сексуални партньори, включително Алекс и Хасан. Тя продължава да поддържа сексуални връзки с Алекс, знаейки, че той има приятелка. Уморен от ненаситния сексуален апетит на Вал, Алекс я пита: "Винаги ли мислиш за секс?"  и се скъсва с нея гневно. Вал е дълбоко засегната от това, че няма с кого да прави секс.  И така, тя отива на жп гара, намира непознат и прави секс с него в празната гара.


Актрисата Белен Фабра


Белен Фабра родена на 3 ноември 1977г. започва с малки роли в многобройни театрални пиеси, филми и телевизионни сериали. Тя прави своя пробив с пиесата „Платаформа“ от 2007 г., за която е номинирана за наградите „Премиос Макс“ и наградата „Вале-Инклан де Театър“. За първи път Фабра изпъква в киното с филма „Canciones de amor en Lolita's Club“ от 2007 г., режисиран от Висенте Аранда.

 Тя е номинирана за наградата на Гауди за най-добър спектакъл от актриса с главна роля за ролята си в "прословутия" еротичен филм от 2008 г. Дневникъ на една нимфоманка. В момента тя работи в два филма, Flores negras и L'estació de l'oblit.

Няма коментари:

Публикуване на коментар