четвъртък, 18 юни 2020 г.

Сандра Бълок




Сандра Анет Бълок e роден на 26 Юли 1964. Тя е американска актриса и филмов продуцент. Носител е на един Оскар от две номинации и една Golden Globe Award от пет номинации. Тя бе обявена за "най-красивата жена" от списание People през 2015 г.
Бълок прави своя актьорски дебют с незначителна роля в 1987 трилър ‘Палачи’. Пробивът й е с  ролята в Demolition Man (1993), след което тя се снима в няколко успешни филма, сред които Speed ​​(1994), Докато ти спеше (1995), Мрежата (1995 г.), Надежда и плувки (1998), и Време, за да убие (1996). Бълок постигнат допълнителен успех през 2000 г. и 2010 с главни роли в ‘Мис таен агент’ (2000), Двуседмично предизвестие (2002), Crash (2004), Предложението (2009 г.), както и Устойчивост на топлина (2013 г.). Наградата на Академията за най-добра актриса и Globe Award Златната за най-добра актриса в драматичен за ролята на Leigh Anne Tuohy в The Blind Side (2009). Голямият успех на Бълок идва с филм ‘Тежестта’  научна фантастика (2013 г.), за които тя е получила втората си номинация за Оскар. В допълнение към актьорската, Бълок е основател на продуцентската компания Fortis филми.
Ранен живот
Бълок е роден в Арлингтън, Вирджиния, предградие на Вашингтон, окръг Колумбия Баща й, Джон У. Бълок (роден 1925), беше гласът на работниците и служителите и на непълно работно време треньорът на армията на САЩ; майка й Хелга Матилд Майер (1942-2000), беше учител оперен певец и глас. Бащата на Бълок е от Бирмингам, Алабама, и има английски, ирландски, немски и френски произход, а майка Бълок е от Германия.
Кариера
1987-99: Старт на кариерата
Докато в Ню Йорк, Бълок взе уроци по актьорско майсторство в Станфорт Майснер. Тя се появява в няколко студентски филми, а по-късно получава роля в Off-Broadway играе в Нула време. Директор Алан Л. Леви е бил впечатлен от изпълнението Бълок и й предложи участие в телевизионен филм Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man и Bionic Woman (1989). Това е довело до серия от малки роли в няколко независими филми, както и в главната роля на краткотрайна NBC телевизионна версия на филма Работещо момиче (1990). Тя продължи да се появява в няколко филма, като Любовен елексир № 9 (1992), The Thing Called Любов (1993) и Fire на Amazon (1993 г.).
Забележителна поддържаща роля в научно-фантастичен / екшън филм Demolition Man на
(1993) бе последван от водеща роля в Speed ​​следващата година. Низ от успехи през средата на 1990 включени с филма Докато ти спеше (1995 г.), за които тя получава първата си номинация за Златен глобус за най-добра актриса. Тя беше избрана като една от 50-те най-красиви хора Списание People в света през 1996 г. и 1999 г., а също така бе класирана на # 58 в списание Empire топ 100 на артисти на всички списък Time.
През 2000 г. Бълок участва в Мис таен агент,  получи номинация за Златен глобус за най-добра актриса. Тя беше наградена с Раул Джулия награда 2002 за върхови постижения, за усилията й, като изпълнителен продуцент на сериала George Lopez. Тя също направи няколко изяви в шоуто като Ейми Злополука, служител кутсузлия в завода управлява характер Лопес. През същата година, тя партнира с Хю Грант в Двуседмично предизвестие (2002).
През 2004 г. Бълок имаше поддържаща роля във филма Crash, който спечели наградата на Академията за най-добър филм. Тя получи положителни отзиви за изпълнението си, някои критици предполагат, че това е най-доброто представяне на кариерата си. Следва Мис таен агент 2 (2005 г.) Същата година участва въе филма Crystal Award.
2009 година се оказва особено добра за Бълок, постигайки две рекордни нива в кариерата си, като по-рано през годината тя издава Предложението, с ко-звезда Райън Рейнолдс, голям хит. Тя получи третата си номинация за Златен глобус за най-добра актриса. Бълок е наградите на 83-та академия през 2011 г.
През ноември 2009 г. Бълок се снима в The Blind Side, която бе открита в # 2. Бълок първоначално е отхвърлила ролята на Лий Ан Tухи три пъти заради дискомфорт с изобразяването на един благочестива християнин. Но стази си роля тя е  наградена от  Академията за най-добра актриса, Награда Златен глобус за най-добра актри за изключително представяне във Жена актьор в главна роля и Broadcast филмовите критици Award Асоциация за най-добра актриса.  Филмът също получи Оскар за най-добър филм номинация.
Спечелване на Оскар също така даде Бълок друг уникален разграничение, тъй като тя спечели две от  "Малинките" в деня преди, за изпълнението си в All About Steve (2009 г.), тя е единственият изпълнител, който някога е бил наречен и двете "Най-добър" и "Най-лошото" е една същата година.
През 2011 г. Бълок се снима в е изключително силна и невероятна драма Close заедно с Том Ханкс, филмовата адаптация по романа със същото име. Въпреки смесени отзиви, филмът е номиниран за множество награди, включително Оскар, а Бълок е номинирана за най-добра актриса.
През 2013 г. Бълок се снима в комедията The Heat, заедно с Мелиса Маккарти. Тя получи положителни отзиви от критиците. Бълок също участва в филм Тежестта на научна фантастика. Филмът за първи път на 70-ата филмов фестивал във Венеция. Филмът е наречен "най-реалистично и красиво хореография филм, правен някога, разположена в пространството".   
От дебюта си като актриса, Бълок е наречена в медиите като "любимата на Америка", заради качества "приятелски и директна и така непретенциозен." На 24 март 2005 г., Бълок получи звезда на холивудската Алея на славата в Холивуд булевард 6801 в Холивуд. [
Тя беше избрана от списание Хората като си "Жена на годината" за 2010 г.  и се класира # 12 Най-красивата 2011 Списък на хората. През 2010 г. списание Time включва Бълок в годишния си TIME 100 като един на "най-влиятелните хора в света." През 2014 г. Bullock класирана № 2 за Forbes е най-мощните актриси и е удостоен с Десетилетието на Горещина Award от Спайк Момчета 'Choice Awards.
 Източници: Уикипедия

Няма коментари:

Публикуване на коментар