вторник, 2 август 2022 г.

Анастейша



Анастейша е родена на17 септември 1973г. и е Американска поп певица. Нейният първи самостоятелен албум е продаден в рекорден тираж от 31 милиона копия. Анастейша най-напред става популярна в Европа и Океания, но никога не си е помислила, че ще пробие в Америка. Музиката на Анастейша често е определяна, като многозначителна, популярна и насочена към широк кръг от хора.
Анастейша се е родила в Чикаго (Илинойс). Семейството й се занимава с шоубизнес: нейният баща е певец, а майка й е актриса в Бродуейски музикален театър. Когато Анастейша е тийнейджърка, нейното семейство се премества в Ню Йорк и е записана да учи в училище в Манхатън.
Нейният дебют ‘Not That Kind’ е направен през 2000г., жъне огромен успех и влиза в класаците Топ10 на осемте континента Европа, Азия  и Океания. Този албум е три пъти платинен в Австралия. Хитът й ‘I'm Outta Love’ разбива всички класации и се превръща в най-популярен сингъл на 2000г. Докато ‘I'm Outta Love’ набира скорост в ‘US dance charts’, целият албум на Анастейша влиза в класацията ‘Billboard 200’
Вторият албум на Анастейша ‘Freak of Nature’ е издаден през 2002г. и е също така успешен въпреки, че песните в него не са толкова интернационални колкото в първият. Както и да е, вторият й опит е оценен по достойнство в собствената й страна. Сингълът ‘One Day In Your Life’ не чупи рекорди и стига едва до Топ 40, но в клубните класации и радиостанциите е истински хит.
През януари 2003г. Анастейша открива, че има рак на гърдата и че ще трябва да се подложи на операция. Незабавно е посложена на курс на лечение. В последствие Анастейша се включва в кампанията за борба с рака на гърдата, създадена да осведомява  жените за опасноста от тази болест. След преодоляването на болеста Анастейша създава фондация 'Anastacia Fund' за да помага на жени болни от рак на гърдата. Анастейша се връща в звукозаписното студио през септември същата година, за да запише следващият едноименен албум ‘Anastacia’, който излиза през 2004г.  През месец март първият сингъл ‘Left Outside Alone’ от албума е наложен, в него са вмъкнати рок елементи. Анастейша си сътрудничи с Сони Сандовал от  ‘P.O.D’. И този албум както и предходните на испълнителката е много успешен.
Компилация с най-големите си хитове Анастейша издава едва през 2005г. Колекцията се казва ‘Pieces of a Dream: Best Of’ и носи името на песен със същото заглавие създадена заедно със звездата от ‘Evanescence’ Бен Мууди. Този албум включва всичките и сингли от предишни продукции, вкючително и ‘Everything Burns,’ отново записана с Мууди като саундтрак към филма ‘Фантастичната четворка’. Добавени са и две нови парчета, ‘In Your Eyes,’ и дуета с Ерос Рамацоти ‘I Belong to You (Il Ritmo Della Passione)’. Тази компилация е реализирана като специален ограничен тираж, луксозно опакована във вид на формат А5 книга с твърди корици и втори диск с ремикси на нейни сингли. Албумът заема шестото място в Британският  Топ10 и е съвсем блиско до титлата платинен. Анастейша планира да издаде първито си DVD ‘Anastacia: Live At Last’ през март 2006г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар